AVONTUUR VOOR JE ZINTUIGEN

Hier hoor, voel, ruik, proef en zie je de natuur. Op Roggebotstaete kun je inspiratie opdoen, leren en van de rust genieten. Bekijk hier alvast onze locaties en lees meer over ons ontstaan, onze organisatie én onze toekomst.

Onze locaties

Meer locaties

VISIE & MISSIE

Als de natuur voorspoed kent, kunnen wij als mens ook voorspoed kennen. 

Roggebotstaete verbindt mensen vanuit het principe van de eetbare natuur. Als je verbonden bent met de natuur kun je keuzes maken die gezonder zijn voor jezelf en voor de aarde. Het landgoed is er voor en door de lokale gemeenschap, partners en bezoekers. Het hele landgoed is één grote uitnodiging om te ontdekken hoe mens en natuur het beste in elkaar naar boven halen. 

“Roggebotstaete is een avontuur voor al je zintuigen. Hier zie, ruik, hoor, proef en voel je de natuur”.

Ontstaan

Hier lag een zandbank in zee. Tot 1957, toen werd het Roggebotzand onderdeel van het nieuwe land van Flevoland. Eerst een boomkwekerij, bijna alle bomen en planten die in Flevoland staan komen hiervandaan! In 2005 werd hier een nieuw landgoed ontworpen met veel aandacht voor planten en dieren. In 2012 is het landgoed geschonken aan Stichting Roggebotstaete Landgoed. Organische ontwikkeling in samenwerking met de lokale gemeenschap blijkt dit een perfecte proeftuin met potentie. Zie hieronder waar we in 2012 vandaan kwamen, waar we in 2018 staan en waar we in 2024 zouden kunnen zijn.

ONTWIKKELING VAN HET LANDGOED 2012 – 2022

OVER ONZE ORGANISATIE

Landgoed Roggebotstaete is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Klik hier voor meer info.

Instagram