Meet and eat

MEET AND EAT MET DE HERDERS: 10 maart

Altijd al op pad willen gaan met de herders van Roggebotstaete? Kom zondag 10 maart om 11:00 uur naar het landgoed voor een wandeling en proeverij.

Op Landgoed Roggebotstaete kom je de mooiste dieren tegen. Niet alleen wilde, maar ook tamme, die je aan kunt raken en knuffelen: De Drentsche Heideschapen, bosvarkens en Brandrode Runderen behoren allemaal tot onze zeldzame huisdier rassen.

Bij ons leven de dieren het vrije leven waar ze voor gemaakt zijn. Ze krijgen de kans om helemaal uit te groeien in langzaam tempo, houden het gras en de kruiden op het landgoed kort, en gaan pas als de tijd er rijp voor is naar de slager, om plek te maken voor de nieuwe lichting jonge dieren.

Speciaal om kennis te maken met deze bijzondere landbouwhuisdieren, hun herders en natuurlijk hun overheerlijke vlees, is er op zondag 10 maart de gelegenheid om mee te lopen met de herders.

De herders vertellen je alles over deze zeldzame rassen, die vrij in de natuur leven en meehelpen het landgoed te onderhouden. In de kas is een heerlijke, uitgebreide vleesproeverij met een drankje. Deelname kost 20 euro per persoon (kinderen t/m 11 jaar 10 euro) die je grotendeels als korting terugkrijgt bij aankoop van een vleespakket.

Wij zorgen voor de proeverij en rondleiding, jij voor stevige wandelschoenen en lekker trek. Tot dan!

Geef je op via onderstaand formulier

Instagram