De Proeftuin

Hier is nog volop ruimte om te experimenteren. Het natuurgebied is één grote uitnodiging om te ontdekken hoe mens en natuur het beste in elkaar naar boven kunnen halen. Het landgoed inspireert om dingen anders te zien en anders te doen.

Start met ons een project! Neem contact op.

Bekijk onze proeftuin projecten

Een historische fruitboomgaard in wording. De schrale grond is door varkens omgewoeld en bemest.

Bekijk

Ontdek hier wat voor oergranen er allemaal bestaan.

Bekijk

Open de deur van de bijenstal en laat de wereld van de bij tot leven komen.

Bekijk

Slot Roggebot is het kloppend hart van het landgoed. Voor vrijwilligers, professionals, partners en bezoekers die de natuur willen proeven.

Bekijk

Laat je verleiden door wat misschien wel de perfecte combinatie van natuur en landbouw is. Een knipoog naar de 'garden of eden'.

Bekijk

Een kas met bijna 100 jaar historie. Deze Belgische druivenkas is het oudste gebouw van de nieuwe Flevopolder.

Bekijk

Een proeftuin kenmerkt zich door het pionieren. Een perspectief schetsen én het tegelijkertijd uitvoeren. Niet gehinderd door mitsen en maren, gedreven door ambitie. Wij zijn begonnen met slechts een oude legertent als schaapskooi, hebben zonder vergunning de mooiste bijenstal van Flevoland gebouwd, legden als eerste in Nederland een voedselbos in een beschermd natuurgebied aan, waren het eerste project op het crowdfunding platform ‘voor natuur’, reconstrueerden een Belgische druivenkas tot oudste gebouw van de Flevopolder én er staat hier een eigen gebouwd tiny house met, uniek in Nederland, een permanente woonvergunning.

Instagram