Proef natuur!

Zaterdag 18 augustus: Proef natuur!

Als onderdeel van de Voedselkaravaan vindt op zaterdag 18 augustus Proef Natuur! plaats op landgoed Roggebotstaete. Een interactieve en vooral praktische dag die in het teken staat van de bijdrage van natuur aan voeding, en omgekeerd. Zo leer je brood bakken en kom je alles te weten over de werking van granen op je lichaam, en welke oergranen er op Roggebotstaete geteeld worden. Of loop je mee in een rondleiding en leer je alles over de ontwikkelingsperspectieven van voedselbossen met specialeaandacht voor initiatieven in Flevoland. 

Workshops:

- Rondleiding landgoed

- Lezing voedseltransitie

- Workshop brood bakken

- Eten uit de natuur

- Voedselbos

- Oerkoken

- Vegetarisch koken

- Voedsel conserveren

- Toekomst Roggebotstaete

- Bodem en compost

- Een een mooie avondvoorstelling! "Met stem, viool, contrabas, en piano brengen Noortje Braat en Egon Kracht een intiem muziekprogramma met een lach en een traan over de transitie naar een groener leven."

Kosten voor deze dag bedragen 65 euro waarbij het mogelijk is om 2 workshops te volgen en lunch en avond eten bij in zit. 

Als je voor 1 juli inschrijft, of VELT lid bent, zijn de kosten 45 euro!

Een avond te voren al komen? Dat kan! Neem je tent mee en deel voedselverhalen bij het kampvuur. In de ochtend is er koffie en thee, neem wel je eigen ontbijt mee. 

Om jezelf aan te melden stuur dan een e-mail naar info@roggebotstaete.nl.

Organisaties: Stichting Landgoed Roggebotstaete, Flevovelt, De Zonnehoeve, Stichting Voedselbosbouw Nederland en Voedsel Anders.

omschrijving kookworkshops:
Vegetarisch koken
Tijdens deze workshop waarbij je op ecologisch verantwoorde manier vegatarische gerechten gaat maken
worden zoveel mogelijk ingrediënten van het landgoed gebruikt. Met een klein clubje zet je een maaltijd
voor ca. 50 deelnemers op tafel, buiten op dit prachtige landgoed, of in de historische kas.

Bodem en composteren
Leer wat er allemaal omgaat in de bodem en waarom het waard is hier goed mee om te gaan. Het
grootste deel is theorie, maar we zullen ook de bestaande composthopen gaan onderzoeken en
verbeteren.

Oerkoken
Dit is een rustgevende manier van koken met respect voor de natuur. Grijze Beer vertelt over de filosofie
die er achter schuilt, maar je gaat ook het spektakel van ketels en veldkoken meemaken. Ingrediënten
komen van het landgoed zelf. Er wordt een onder andere een speciaal vleespotje van bereid.

Voedsel conserveren
Dit is een workshop over voedingswaarde waarbij je voedsel van het landgoed gaat conserveren. Er
komen meerdere conserveringsmethoden aan bod. Het grootste deel is theorie, maar natuurlijk ga je zelf
ook aan de slag!

Eten uit de natuur
Je gaat met een kookkunstenaar het veld in op zoek naar van alles wat eetbaar is. Daar ga je de heerlijkste
zaken mee bereiden. Dit resulteert in een uitgebreide lunch voor alle deelnemers aan het evenement.


Agenda


Overige activiteiten

Nieuws