Proef natuur!

Zaterdag 18 augustus: Proef natuur!

Koop direct een ticket via Eventbrite.

Een super leerzame en leuke dag over de wisselwerking tussen natuur, ons voedsel en onze gezondheid.  Zo leer je brood bakken en kom je alles te weten over de werking van granen op je lichaam, loop je mee in een rondleiding en gaan we in overleg over het verleden, heden en toekomst van eetbaar landschap Roggebotstaete. En natuurlijk eten we lunch uit de moestuin met eigen gebakken brood. 

 

De kosten zijn 45 euro. De dag start om 09:30 en eindigt rond 16:00 uur.  

Een avond te voren al komen? Dat kan! Neem je tent mee en deel voedselverhalen bij het kampvuur. In de ochtend is er koffie en thee, neem wel je eigen ontbijt mee. 

Koop direct een ticket via Eventbrite. 

Organisaties: Stichting Landgoed Roggebotstaete

 Workshop ochtend:

- Workshop brood bakken

Wetenschapper en brood bakker Peter Voshol van Brood Leeft neemt je mee in de ontwikkeling van de granen van oer tot nu. Wat is het effect op ons lichaam? Is brood nu slecht of niet? En hoe smaakt dat dan? Bak brood in de steenoven van Roggebotstaete. Met graan van eigen bodem. 

- Lunch van het landgoed 

- Rondleiding Roggebotstaete

 

- Toekomst Roggebotstaete
Landmeester Lennard vertelt over de ontwikkelingen van Roggebotstaete sinds 2012. De achtergronden, verhalen en overtuigingen waarmee het landgoed tot nu toe is ontwikkeld komt aan bod. En aan de hand van een geillustreerde plattegrond legt hij uit hoe het eetbare landschap er in 2024 uit kan komen te zien. Geef vooral je input, wat zie jij wat er nog zou kunnen ontstaan? Leerzaam voor diegene met een maatschappelijk (eetbaar) initiatief en voor de professionele landschapsarchitect. 

 

 


Agenda


Overige activiteiten

Nieuws