De boskamer

De boskamer is een open plek, omringd door bomen en struiken wat het geheel een intiem beeld geeft. Deze plek is overdekt met een ruime tent die plaats biedt aan maximaal 60 personen. Er staat een grote tafel met houten banken in het midden en ook de strobalen die eromheen liggen bieden zitgelegenheid. De boskamer wordt gebruikt bij festiviteiten, voor lunches, bij het pizza bakken, als vergaderplek of als workshopruimte.

En wanneer het kampvuur brandt, de zon is ondergegaan, eenieder moe en voldaan is na een dag in de buitenlucht is het een heerlijke plek om samen wat te drinken, na te praten en tot elkaar te komen.

 

 

De steenoven – een perfecte buitenkeuken

In de boskamer hebben we een Fornino steenoven (ook wel houtoven) gebouwd. Deze oven is op traditionele wijze met de hand geproduceerd van een speciaal mengsel van Italiaanse klei. Door de traditionele constructie en vorm van de oven kun je in een handomdraai de heerlijkste pizza’s bakken. Ze smaken zoals pizza’s behoren te smaken! En niet alleen de lekkerste pizza’s, maar ook allerlei andere gerechten kunnen in de oven worden bereid; broden, quiches en je kunt er zelfs in BBQ’en!

Het stoken van de oven en het maken van pizza’s of andere gerechten vraagt enige oefening en vaardigheid. Daarom zullen we u altijd begeleiden.

Workshop pizza bakken

Zelf leren de oven te stoken en pizza’s te bakken? Tijdens een gezellige en inspirerende workshop leert u alle kneepjes van het vak.

Informeer naar prijzen en beschikbaarheidreserveringen@roggebotstaete.nl

 

     

 

 

 

 

 

 


Agenda

5 november: natuurwerkdag
Datum en tijd


Elke eerste zaterdag van november (5 november 2016) vindt de Natuurwerkdag plaats. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap…

16 september | Wildoogstdag
Datum en tijd


Het landgoed kun je eten. Het geeft een enorme hoeveelheid gezonde, zuivere voeding, en die ligt voor het oprapen. Op 16 september organiseert Ellen Mookhoek,  modern jager-verzamelaar, een wildoogstdag…

3&4 december aanplant weekend Food Forest
Datum en tijd


In het weekend van 3 en 4 december gaan we verder met de aanplant van het voedselbos. We gaan de aanplant doen van het grootste stuk. Je krijgt te leren wat de basis principes zijn van het voedselbos…

23 oktober Steen Oven Brood Bak Cursus
Datum en tijd


Een…


Overige activiteiten

Nieuws