23 oktober Steen Oven Brood Bak Cursus

Een universitaire broodbak workshop in 1 dag. Voor de bakker die echt wil weten hoe het nu met brood zit. 

Wetenschapper (Cambridge University, Louis Bolk Instituut) en broodbakker Peter Voshol van Brood Leeft leert je alles wat je wilt weten over ECHT brood. 

Aan bod komen de verschillen tussen eenkorn, emmer, spelt en de moderne tarwe. Je krijgt uitleg over de effecten van het telen van de verschillende granen op de bodem, de reactie van het eten van de verschillende granen op het menselijk lichaam en inzicht in de historische ontwikkeling van granen en brood bakken. Zo weet je ook direct wat er nu zo veel verschilt van ons huidig supermarkt brood met echt oerbrood. 

Belangrijker nog, we gaan heerlijk praktisch aan de slag. Hoe maak je het lekkerste brood van een natuurdesem cultuur? En weet je ook waarom dit nu de lekkere en betere optie is. 

Deze workshop met inhoud vindt plaats midden in de natuur in de mooiste steenoven in Nederland. Op Landgoed Roggebotstaete wordt je omgeven door bomen, weide, dieren en uitgestrekte velden. 

Kosten zijn €75 (incl materialen, broden en lunch + koffie/thee). Opgeven bij broodleeft@gmail.com of met dit formulier:

Naam deelnemer aan broodbak cursus

 

 

 

 


Agenda

5 november: natuurwerkdag
Datum en tijd


Elke eerste zaterdag van november (5 november 2016) vindt de Natuurwerkdag plaats. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap…

16 september | Wildoogstdag
Datum en tijd


Het landgoed kun je eten. Het geeft een enorme hoeveelheid gezonde, zuivere voeding, en die ligt voor het oprapen. Op 16 september organiseert Ellen Mookhoek,  modern jager-verzamelaar, een wildoogstdag…

3&4 december aanplant weekend Food Forest
Datum en tijd


In het weekend van 3 en 4 december gaan we verder met de aanplant van het voedselbos. We gaan de aanplant doen van het grootste stuk. Je krijgt te leren wat de basis principes zijn van het voedselbos…

23 oktober Steen Oven Brood Bak Cursus
Datum en tijd


Een…


Overige activiteiten

Nieuws